כאשר רוצים לפתוח עסק חדש בעסקי המזון, חשוב מאוד לנסח מסמכים תברואתיים שסייעו בהוצאת הרישיון. אחד מהם הוא פרשה טכנית. מהו המסמך ולמה חשוב להיעזר באיש מקצוע לניסוחו? כל המידע בהמשך!
מה זה פרשה טכנית?
כל אדם המבקש לפתוח עסק במדינת ישראל, או לחדש רישיון לעסק קיים, מחויב בהגשת מסמך, הכולל נתונים עסקיים וסביבתיים, כתנאי לקבלת רישיון להפעלת העסק. המסמך, המכונה פרשה טכנית, מפרט את פעילות העסק ומהווה חלק מהעמידה בתקנות רישוי עסקים, מטעם משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
אם אתם שואלים מה זה פרשה טכנית, מדובר במסמך המתאר למעשה את דרכי פעילותו של בית עסק ומשמעויותיה הבריאותיות והסביבתיות. המסמך כולל פרק המוקדש לסניטציה ופרק נוסף, העוסק בהיבטים הטכניים של מבנה בית העסק. הנתונים המובאים בו, כוללים את מקורות פליטת המזהמים בבית העסק, ריכוז המזהמים וקצב פליטתם.
מסמך הפרשה צריך להיות מגובה גם במסמכים, תרשימים ונתונים המדגימים את האמור במסמך ומתארים את אופן הפעילות העסקית. על הנתונים המובאים להוכיח שלא כרוכה בפעילות העסק פגיעה סביבתית, כמו זליגה של חומרים מסוכנים או שפכים שעלולים לזהם את הקרקע, ריכוזיות גבוהה של חומרים מזהמי אוויר או הפקת מפגעי רעש חריגים.
פרשה טכנית משרד הבריאות
מסמכי פרשה טכנית, משתנים על פי סוג העסק שהם מתארים. בסופו של דבר המסמך אמור לפרט בצורה מדויקת, את תהליכי הייצור בבית העסק. הדבר כולל את כל הליכי פינוי השפכים, את פעולת מערכות המים והאוורור במבנה, את השמירה על ההיגיינה במהלך הטיפול במזון וכן את הנזקים הפוטנציאליים שעלול המפעל לגרום לסביבה ואת הפתרונות הנדרשים למניעת או לפחות צמצום הפגיעה.
מי שכותב את המסמך אמור להיות בעל מקצוע בתחום טכנולוגיית המזון או התברואה. מסמך שאינו מנוסח נכון, עלול שלא להתקבל ולכן נדרשים לכתיבתו ניסיון וידע רב, בתחום יצור המזון ובהיבטים הטכנולוגיים הקשורים בנושא והבנה מעמיקה של כל התהליכים הכרוכים בכך.
המסך כולל מספר פרקים, ביניהם:
- סניטציה- הפרק במסמך העוסק בסניטציה, יכלול תיאור של הליכי הכנת המזון, פירוט חומרי הגלם המאוחסנים במקום וכיצד הם מאוחסנים, מהי הקיבולת והתכולה של מתקני הקירור וההקפאה במקום, לצד נתונים על העובדים המועסקים בבית העסק.
- מבנה- הפרק העוסק במבנה, כולל נתונים על התשתיות במבנה. לדוגמא, מידות החללים בבית העסק, חדרי הקירור, צנרת השפכים, דרכי פינוי האשפה, מקורות המתח החשמלי, עזרי כיבוי האש, האוורור, התאורה ועוד.
פרשה טכנית לעסק קיים
מסמך פרשה טכנית נדרש לא רק בפתיחת עסק חדש, אלא גם כשבעל עסק מעוניין לחדש את רישיונו. במקרה כזה, עליו להוכיח באמצעות המסמך האמור, שאין שינוי בסוגיית המפגעים והמזהמים הסביבתיים וכן בתנאי הייצור והטיפול במזון, כשמדובר בעסק מתחום זה, מאז הגיש את הצהרתו הראשונית, כשפתח את העסק.
גם כשמדובר בחידוש רישיון לעסק קיים, יש חשיבות רבה לניסוח המדוקדק והנכון של המסמך וכמובן למידת העדכניות שלו, כדי להצליח לקבל את הרישיון החדש ולהמשיך להפעיל את בית העסק ללא דיחוי ומבלי להפסיד כסף.
איך לנסח מסמך כהלכה?
כדי שמסמך פרשה טכנית משרד הבריאות יהיה בנוי ומנוסח כהלכה ויתאים לדרישות הרגולטורים, מומלץ כאמור, להפקיד את המלאכה בידי איש מקצוע מיומן ובעל ניסיון. איש המקצוע הזה יוכל גם להגן, בעת הצורך, על הנתונים השונים המובאים במסמך.
יש לזכור כי קבלת רישיון העסק תלויה בין השאר באמור בתוך המסמך. לכן, ניסיון לבצע את המשימה באופן עצמאי וללא סיוע מקצועי, עלול לסבך את בעל העסק, לעכב את התהליך ואת פתיחת בית העסק ולגרום לנזק כלכלי. מילוי הטפסים הרלוונטיים, דורש מיומנות וידע ספציפי בתחום כמו של יועץ בטיחות אש. כל טעות בהצגת המידע, עלולה להיות הרת גורל וליצור נזקים כלכליים ותדמיתיים לבית העסק.
משום כך, מומלץ להיעזר בשירותיה של חברת ייעוץ לרישוי עסקים, המספקת ליווי מקצועי בהכנת העסק לקבלת הרישוי ומלווה גם בהמשך, במהלך הפעילות. כל זאת, כדי להמשיך ולוודא את תקינות אחזקת המזון במפעל או במסעדה ואת הטיפול הנכון בו ולהבטיח הן את בריאות ציבור הלקוחות והן את העמידה בתקני משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
אנשי חברת הייעוץ, מסייעים באמצעות ניסיון וידע בנושא, לבעל העסק, להתמודד עם הגופים הבירוקרטיים ובמקביל לייצר סביבת עבודה בריאה ובטוחה, שאינה מהווה בפעילותה מפגע סביבתי. זקוקים לעזרה בניסוח מסמך פרשה טכנית? רוצים לדעת מי צריך רישיון עסק? התקשרו אלינו ונשמח לעמוד לשירותכם 077-8036850, בהצלחה!